Augmentarea pomeţilor

Augmentarea pometilor este o procedură cosmetică de refacere a volumetriei  regiunii zigomatice şi de corecţie a asimetriilor faciale, în vederea redefinirii conturului feței.

Această metodă servește ca procedeu de combatere a diferiților factori ce afectează aspectul estetic al pometilor: genotipul, variația bruscă de greutate, înaintarea în vârstă, dezechilibrele sau modificările hormonale fiziologice, fumatul, expunerea repetată la radiațiile ultraviolete şi gravitaţia.

Din punct de vedere etiologic, pierderea volumetriei pometilor implică ţesutul osos, muscular, ligamentele, compartimentele adipoase, în baza unui model previzibil. Cele mai utilizate instrumente pentru refacerea volumetriei pomeților sunt substanțele de umplere, dintre care prima opțiune este reprezentată de acidul hialuronic.

Acidul hialuronic este o substanță biodegradabilă și transparentă, produsă în mod natural la nivelul pielii, articulațiilor și oaselor, astfel încât riscul dezvoltării unei reacții alergice este minim.

În timpul procedurii (augmentarea pometilor), acidul hialuronic concentrat este injectat procedural la nivelul unor zone din regiunea zigomatică, precis selectate prin criterii anatomice și în funcție de particularitățile fizionomiei pacientului. Medicul ajustează concentrația și cantitatea substanței și decide adâncimea planurilor anatomice asupra cărora va interveni pentru a rezulta un aspect cât mai natural.

Prin proprietățile sale reologice, vasco-elasticitate și coezivitate, acidul hialuronic injectat acționează ca un ligand între moleculele țesutului și antrenează forțe de rezistență antigravitațională, rezultând astfel refacerea volumului pomeților şi efectul de lifting instant al feţei.

Procedura este minim invazivă, rapidă (15 minute), nedureroasă, aplicându-se crema anestezică în prealabil, iar riscul de dezvoltare a hematoamelor sau a edemelor este minim astfel încât în tehnica de injectare se folosesc canule foarte fine, atraumatice.

De asemenea, posibilitatea de autoevaluare în timpul realizării procedurii conduce la integrarea unui feedback realist și asigurarea confortului și siguranței pacientului.

Pentru tarife apăsați aici