Corecţia ridurilor cu toxina botulinică

Corectia ridurilor cu toxină botulinică reprezintă o metodă minim invazivă, nedureroasă care durează aproximativ 15 minute. Efectele tratamentului devin vizibile în primele 48 până la 72 de ore, iar efectul maxim este atins la 1-2 săptămâni de la procedură şi persistă aproximativ 4-6 luni.

Corectia ridurilor cu toxină botulinică (botox) reprezintă o metodă rapidă și eficientă de combatere a aspectului inestetic al ridurilor faciale, precum și de prevenție a formării de noi riduri datorită stimulării fibroblaştilor.

Toxina botulinică este  produsă de bacteria Clostridium botulinum care blochează eliberarea neurotransmițătorului acetilcolină, blocând în acest fel contracția musculară. Injectarea unei cantități mici de toxină botulinică la nivelul unor mușchi hiperactivi, care sunt responsabili de apariția ridurilor cutanate, va determina relaxarea temporară a acestoara rezultând dispariţia ridurilor.

Ridurile se formează în mod fiziologic din cauza contracției musculare repetate și pe baza pierderii suportului elastic și tonic al țesutului cutanat. Există 2 tipuri de riduri: ridurile dinamice sau ridurile de expresie („laba gâștei”, glabelare) şi ridurile statice.

Acest tratament se efectuează numai precedat de un examen clinic amănunțit, în vederea evitării apariţiei reacţiilor adverse sau a interacţiunilor cu anumite medicamente, precum și în vederea decelării unor patologii asociate ce contraindică administrarea toxinei botulinice.

În ceea ce priveşte contraindicatiile toxinei botulinice amintim de hipersensibilitatea la toxina botulinică tip A, sarcina și alăparea, miasteni gravis, coagulopatii.

Pentru tarife apăsați aici