Hiperhidroza

Hiperhidroza reprezinta transpiratia excesiva care poate afecta zonele axilara, palmara sau plantara. Este un simptom frecvent care produce foarte mult disconfort pacientului. Afectiunea poate debuta in copilarie sau adolescenta (cea axilara apare mai tarziu, in timp ce cea palmo-plantara apare in jurul varstei de 14-15 ani) si poate afecta orice regiune a corpului.

Hiperhidroza poate fi idiopatica sau secundara diverselor afectiuni metabolice, nervoase, stari febrile sau poate sa apara ca reactie adversa la diverse medicamente.

Transpiratia severa poate afecta viata pacientului si confortul acestuia, ii ingreuneaza contactele sociale si profesionale, uneori chiar si in prezenta unei igiene riguroase.

Hiperhidroza afecteaza ambele sexe in egala masura si se poate manifesta la orice varsta.

Cand tratamentele clasice precum antiperspirantele pe baza de clorura de aluminiu, medicamentele anticolinergice, iontoforeza nu confera un rezultat satisfacator, se poate apela cu incredere la toxina botulinica.

Tratamentul cu toxina botulinica inlatura efectele neplacute ale transpiratiei excesive (hiperhidrozei) pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani.

Pentru tarife apăsați aici