Tehnologia IPL

Tehnologia IPL

 

IPL (intense pulsed light) este una dintre cele mai noi şi eficiente tehnologii în estetica medicală. Istoria a început să se scrie în urmă cu mulţi ani, atunci când a fost observată pentru prima dată acţiunea luminii puternice asupra firului de păr. Tehnologia a avansat însă extrem de mult, astfel că, în ziua de azi IPL-ul, işi găseşte utilitatea în multe probleme dermatologice.

Principiul de acţiune este asemanător cu cel al laserului - emiterea unui puls luminos foarte intens care este absorbit de diferite structuri ale pielii. Tehnica IPL permite selectarea anumitor lungimi de undă care acţionează specific pe diferite structuri. Lumina odată absorbită este transformată în căldură, determinand distrugerea rădăcinii firului de păr.

După efectuarea primului tratament cu IPL firele de păr vor fi eliminate în proporţie de aproximativ 60% din totalul acestora. Tratamentul se repetă până când sunt elimate în proporţie de 100%. Şedinţele sunt programate de obicei la 4 săptămâni, însă medicul specialist va stabili frecvenţa intervenţiilor în funcţie de fiecare pacient în parte.

Tehnologia IPL trateaza cu succes eritemul si telangiectaziile aparute in rozacee, ,melasma (hiperpigmentarea cutanata) ,poikilodermia Civatte ,lentiginele.

Pentru tarife apăsați aici